Sådan bruger du distraktion til at tackle cravings

At bruge distraktion som en strategi til at håndtere cravings efter slik og chokolade kan være en effektiv måde til at aflede din opmærksomhed fra trangen og dermed forhindre dig i at give efter for den. 

Her er ni gode råd til distraktion:

Distraction Techniques Against Junk-Food Cravings -

(Billedet er taget fra Iron Man Mag)

1. Vejrtrækningsøvelser. Når trangen rammer, kan du lave en vejrtrækningsøvelse eksempelvis den populære “combat/box breathing”. Dette kan hjælpe med at berolige dit sind og mindske trangen.

2. Fysisk aktivitet: Gå en kort tur og kom væk fra situationen. Udfør evt. nogle lette øvelser eller stræk dine muskler. Fysisk aktivitet frigiver også endorfiner, som kan give dig en følelse af velvære og mindske trangen.

3. Arbejd med en hobby: Engagér dig i en hobby eller aktivitet, der fanger din opmærksomhed, såsom at læse en bog, male, strikke eller løse puslespil. Dette kan hjælpe med at aflede din opmærksomhed og beskæftige dine hænder og dit sind.

4. Social interaktion. Ring til en ven eller familiemedlem, eller planlæg en social aktivitet. At tale med nogen eller være i godt selskab kan hjælpe med at distrahere dig fra trangen.

5. Mental afledning. Dyk ned i en mentalt krævende opgave, som at løse sudoku, krydsord eller en hjernegåde. Dette kan beskæftige dit sind og trække opmærksomheden væk fra trangen.

6. Tandbørstning. Prøv at børste dine tænder eller skylle munden med mundvand. Dette kan mindske lysten til at spise noget sødt, da tandpastaens smag kan gøre slik mindre tiltalende.

7. Positive påmindelser: Lav en liste over dine sundhedsmæssige mål og årsagen til dem. Læs denne liste, når trangen opstår, for at minde dig selv om dine mål.

8. Kalorielette alternativer: Håndter trangen ved at have alternativer tilgængelige, der er væsentlig lavere i kalorier end det du plejer at spise, når du har cravings. Det kunne være frugt og grønt, et par stk. mørks chokolade, et stk. knækbrød med syltetøj light sodavand mv. 

9. Mindfulness: Praksis med mindfulness kan hjælpe dig med at observere trangen uden at handle på den. Accepter, at trangen er der, men reager ikke impulsivt på den.

Husk, at det kan tage lidt tid at vænne sig til at bruge en af ovenstående metoder til at håndtere cravings på. Jo mere du træner, desto bedre bliver du til at kontrollere dine impulser og opnå dine mål om at reducere dit indtag af slik og chokolade.