Så meget “koster” det at spise foran fjernsynet!

Mange danskere spiser ofte foran fjernsynet og måske er denne andel større i disse coronatider. Hvis du hører til den gruppe og samtidig skal passe på vægten, så læs med her, da de fleste spiser langt mere foran fjernsynet end ved spisebordet (uden et tændt fjernsyn).

article-2487647-1933C93E00000578-322_638x419

1000 vis af ekstra kalorier om året
Det kan kost dyrt i kalorieregnskabet at spise sin mad foran fjernsynet, da fokus så er et helt andet sted end på maden. En ofte refereret undersøgelse har vist, at spise foran fjernsynet kontra at sidde ved bordet med lidt musik i baggrunden kan øge kalorieindtagelsen med 35-70%, når der er tale om kalorierig mad som f.eks. pizza eller pasta med kødsovs plus masser af ost. På årsbasis kan det teoretisk set løbe op i tusindvis af ekstra kalorier, hvis du sidder foran flimmerkassen bare tre gange om ugen og spiser. Det hele afhænger naturligvis af hvor dårligt maden mætter pr kalorie og hvor tit der spises foran fjernsynet osv.

Gælder ikke kun TV
Fjernsynet er ikke det eneste som kan tage vores opmærksomhed, når vi spiser. Mobilen, tablet mv. fjerner ligeledes fokus fra din bevidsthed om mæthed, smag og hvor hurtigt vi spiser. Du kender sikkert sloganet “kør bil, når du kør bil”. Det samme bør gælde, når vi spiser dvs.”spis når du spiser”. Det kan sparer os for en masse unødvendige kalorier.

Gør det her i stedet for
Her er et par simple tips til at spare kalorier UDEN at ændre på det du spiser
1. Spis en portion (vigtig)
2.Spis langsomt. Prøv at tage tid på hvor lang du er om at spise et måltid. Gerne +20 min pr hovedmåltid
3. Smag på maden og nyd den
4. Mærk efter efter hvornår sulten er væk og stop. Spis dig ikke propmæt.

Summa summarum så det er en mega dårlig idé at spise foran fjernsynet, hvis du skal passe på vægten.

God appetit:-)

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar