Pas på juice-hysteriet hvis du skal tabe dig!

Danmark er næsten gået juice-amok hjemme i køkkenerne som en del af sundhedsbølgen. Man er jo næsten yt, hvis ikke man har en juicer derhjemme. Men skal du tabe dig eller bare holde vægten, bør du overveje om det er den bedste måde at investere dine kalorier på!

Hvad mætter mest?
Ingen tvivl om at du får “koncentreret” sundhed i en juice og du sandsynligvis får nogle grøntsager (eller juicen herfra), som du normalt ikke vil få, men vægttab handler i allerhøjeste grad om kalorierindtagelse kontra kalorierforbrug.

Jeg har lavet et lille hjemmeforsøg:

På nedenstående foto ser du:
IMG_2352

148 g selleri (svære at se men de er der)
367 g rødbede
88 g rødkål
214 g grape
68 g broccoli
366 g gulerødder
316 g æbler

I alt 1567 g frugt og grønt og 682 kcal (madlog). Der findes naturligvis et utal af kombinationer som kan påvirke kalorieindholdet forskelligt. Efter en tur i juiceren ser det således ud (se foto nedenfor). I kanden til venstre kan du reelt se hvor meget der går til spilde, når du laver juice. En masse kostfibre m.m. er gået tabt  – dvs ting som er med til at give mæt- og sundhed.

IMG_2353

Ud af de lidt over 1500 g frugt og grønt kom der 800 ml juice. Der ryger nogle kalorier i pulpen så det er ikke helt ved siden af at antage at der er ca. 250 kcal i et stort glas juice (400 ml) med denne kombination. Hvad mon mætter bedst? 400 ml juice eller 750 g frugt og grønt?  I 400 ml cola er der til sammenligning ca. 165 kcal (vil dog altid vælge juicen).

Spis dine kalorier i stedet for at drikke dem, hvis du vil have maksimal mæthed.

God appettit

Henrik Duer

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar