“Let” remouladen narre dig

Hvad skal du kigge efter?
Når grillsæsonen skydes igang, kommer remouladen på bordet, men hvilken remoulade skal du vælge?
Det du skal kigge efter er indholdet af, kalorier, fedt, sukker og salt.
Jeg sammenligner en remoulade fra K-salat med en fra First Price, og resultatet er overraskende. 

Indpakningen snyder
Sammenligner man de to remoulader ud fra deres indpakning, vil de fleste nok mene, at remouladen fra K-salat er det sunde valg. Først og fremmest hedder K-salaten “let“, hvilket associeres med færre kalorier og derfor større sundhed. Desuden har remouladen et stempel, hvori der står “30% mindre fedt”. Remouladen fra First Price er meget minimalistisk, uden stempler eller udtryk for sundhed. 

Lad dig ikke narre
Når du står med produkterne i hænderne og er i tvivl om, hvilket produkt du skal vælge. Så brug altid lige et minut på at vende produkterne om, og kig på næringsindholdet. På den måde er du sikker på ikke at blive snydt. I dette tilfælde ser næringsindholdet således ud på de to produkter.

Næringsindhold pr. 100 g.

K-salat 

First Price

Kalorier

238

223

Fedt

18 g

18 g

Kulhydrat

Sukker

17 g

14 g

13 g 

8,2 g

Salt

0,5 g

0,44 g

Overraskende vinder
På trods af, at K-salatens remoulade beskrives som “Let”, så indeholder den faktisk flere kalorier pr. 100 g. end remouladen fra First Price. Derudover er der næsten dobbelt så meget sukker i K-salatens remoulade, som der er i remouladen fra First Price. Indholdet af fedt og salt er næsten det samme i de to remoulader.  

Det er altså remouladen fra First Price der er sundest, så trods af forskellen i udseende og pris.