Hvilken ketchup skal du vælge?

Hvem er synderen?
Når du skal vælge en ketchup fra hylden, er det primært indholdet af kalorier, sukker og salt der afgør, hvor sundt et produkt du har fået i hånden. Jeg sammenligninger her en ketchup fra Irma med en fra Heinz, og jeg kan afsløre at der er kæmpe stor sundhedsmæssig forskel.

Indpakning og sundhed hænger ikke altid sammen
Når man umiddelbart ser på indpakningen af de to typer ketchup, syner den ene ikke meget sundere end den anden. Ketchuppen fra Heinz har et grønt låg og et grønt mærkat med en stor rød tomat, hvor Irmas ketchup skilter med at være økologisk og har et grønt mærke på dens mærkat.

Kig altid på næringsindholdet
Hvis du er i tvivl om hvilket produkt du skal vælge ud fra et sundhedsmæssigt perspektiv, så brug altid lige et minut på at vende produkterne om, og læs næringsindholdet. I dette tilfælde ser næringsindholdet således ud på de to produkter.

Næringsindhold pr. 100 g.

IrmaHeinz
Kalorier68119
Sukker16 g27 g
Salt1,4 g2,25 g

Irma vinder alle kategorier
Når vi sammenligner de to produkter på denne måde, er du ikke i tvivl.
Ketchuppen fra Irma vinder alle 3 kategorier og det er ikke kun med marginaler. Der er næsten dobbelt så mange kalorier, og dobbelt så meget fedt og salt i ketchuppen fra Heinz, end i den fra Irma.

Det handler om mængder
Spiser du en lille smule ketchup en sjælden gang i mellem, er der tale om få kaloriers forskel, men er du typen der overhælder alt du spiser med ketchup, så løber det op, og det kan betale sig at vælge en sundere ketchup.