Din morgenmad snyder dig, del 1

En del af de morgenmadsprodukter du finder på hylderne i supermarkedet burde faktisk placeres i kageafdelingen. Coco Pops er et godt eksempel. Og i de næstkommende blogindlæg vil du se to andre morgenmadsprodukter, som de fleste vil betegne som en sund morgenmad, men som SLET ikke er det. Indpakningen snyder dig.

Det indeholder Coco Pops
Ser man nærmere på Coco Pops ingredienser og næringsindhold er det skræmmende læsning. De to største ingredienser er hvedemel (66 %) og sukker (ikke opgivet!). Så er stilen ligesom lagt. Næringsindhold følger godt op med mere sundhedsgys: hele 29 g sukkerarter og kun 5 g fibre!!

Utrolig men sandt
På trods af næringsindholdet i Coco Pops (eller mangel på samme) kan man af uforståelige årsager finde dem i afdelingen for morgenmad. Det er en fejlplacering af rang. Man skulle så tro at folks sunde fornuft ville fravælge dem som morgenmad – men ak nej. Derfor bør supermarkederne udvise et større sundhedsansvar og flytte Coco Pops derhen, hvor de hører hjemme – nemlig sammen med rouladen og de andre købekager.

Hold øje med sukkerarterne når du køber morgenmadsprodukter
Sukkerarter er en del af kulhydraterne. Sukkerarter er fx druesukker, frugtsukker, bordsukker og mælkesukker. Det kan både være tilsat sukker (fx i kager, sodavand og marmelade) og naturligt forekommende sukker (fx i frugt og mælk). Ifølge nøglehulsmærket skal de helst ligger under 10 g for morgenmadsprodukter og 9 g yougurt (hvilket i øvrigt er alt for højt efter min mening)

 

1 svar
  1. Rasmus
    Rasmus siger:

    Jeg må indrømme, at jeg har svært ved at se “snyderiet” i, at Choco Pops primært består af hvedemel og sukker. Bare navnet på produktet er jo en ren tilståelsessag. Men de øvrige pointer er jeg fuldstændig enig i. Men hvis man kan lide det og kan tåle kalorierne, så kan det ligesom andre af disse såkaldte “morgenmadsprodukter” bruges i stedet for sukker ovenpå havregrynene.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar