Det spiser en mand på 335 kg! ”Kostplanen” fra helvede

Som tidligere fortalt på bloggen hjælper jeg en ung fyr på 23 år, der i marts blev vejet til 335 kg (i dag er han gudskelov en del lettere). Da vi startede bad jeg Stefan og at lave ”recall” mht hvad han indtog af mad, da det var værst bl.a. for at få større indblik og forståelse. Resultatet er mildest talt SINDSYGT!!

Her er hvad Stefan skrev:
Talte med min mor om tidligere kostindtag og vi kom frem til at det ca. så sådan her ud.

Morgenmad.
8-10Stykker toast med smør og rigeligt med ost eller pålæg, gerne med remoulade eller mayonnaise. 

Frokost:
6-8 Stykker rugbrød og 6-8 stykker toast med masser af ost, pålæg. og remoulade og mayonnaise.

Aftensmad:
Ofte junk,  Kunne være en fammiliepizza med ekstre fyld og voldsomt ost. gerne dænget til med hvidløgsolie dertil en burger og en stor pommes frites m. salatmayo

Natmad:
Ofte en hel pose pasta (500g) et pund hakket kød. og så min kære røde cheddarost. (3-400g)

Ville i løbet af dagen have drukket 2-4liter cola m. sukker  ca. 3liter sødmælk og noget kakao.

Min nuværende konklusion:  DAMN!!”

Mad til 5 dage
Med lidt hurtig hovedregning giver det et samlet antal kalorier på godt over 12.000 kcal. Tilsammenligning skal en almindelig inaktiv mand som tommelfingerregel have 2500 kcal/dag. Det er utroligt at det kan lade sig gøre, men jeg har desværre set noget ligende før.

3,5 kg vægtøgning om ugen
Hvis man anvender standardformlerne for energiforbrug vil en mand på 335 kg bruge omkring 8500 kcal (formlen er dog ikke designet til den størrelse mennesker). Overskuddet på 3500 kcal svarer til en vægtøgning på 3,5 kg om ugen ifølge de normale tommelfingerregler, som nok helelr ikke gælder i ekstreme situationer.

Kosten er ændret
Stefans kost og kalorieindtagelse er ændret dramatisk og det giver udslag på vægten. Mere om det næste gang jeg skriver om Stefan. På mandag skal en af mine andre “drenge” (Henrik på 273 kg) vejes og der skal gøres status efter den første måned, og jeg er næsten lige så spændt som ham:-) Resultatet og fremgangsmåden bliver postet her på bloggen.

6 replies
 1. Louise
  Louise siger:

  Jeg synes det er SÅ flot at du gør noget ved det nu, og hvor er det fedt at du hjælper ham Henrik! Jeg hepper på dig, og jeg synes det er fedt du ikke blot hat kastet dig ud i en fedmeoperation! 🙂

 2. Peter
  Peter siger:

  Til louise. Nu er jeg deltager i første ceson af ekstrem fed og jeg bliver nød til at fortæller dig at det ikke blot er at kaste sig ud i en fedme operation. Det kræver en del mere en man lige regner med og en operation er ikke en løsning men hjælp til en løsning. Og jeg taler ud fra min egen erfaring men der er intet vægttab der bare kommer let om man er opereret eller ej det kræver blid sved og tårer. Og super godt projekt Henrik glæder mig til at høre mere.

  • Louise
   Louise siger:

   Jeg beklager jeg fik det til at lyde som en “nem” løsning, jeg mente det slet ikke sådan! Det jeg mener er, at konsekvenserne af operationen er nogle man skal leve med resten af livet, som små mængder mad, ting man aldrig må spise igen, (det er i hvert fald hvad jeg har fået fortalt af en bekendt) og det er der jeg tænker, at når man taber sig ved hjælp af kost og motion, uden operation, er konsekvenserne ikke ligeså ekstreme 🙂
   Jeg skal selv tabe mig 27 kilo og det er da en evig kamp, de første 14 har været virkelig hårde og der mangler stadig meget, men det er jo INTET i forhold til hvad I der har deltaget i Henriks programmer har tabt og jeg tager hatten af for jer alle, både med og uden operation 🙂

 3. Karin Russel
  Karin Russel siger:

  Det er en utrolig mængde mad. Det er såå dejligt, at der er mulighed for at få hjælp via dette program og ikke mindst dig, Henrik, som ekstremt engageret choach.
  Måske det kunne være en god ide at supplere denne livsstilsændring med psykologisk hjælp. Det kan jeg ikke lade være med at tænke på som psykoterapeut. Held og lykke med det “store” projekt. Bedste hilsner Karin

 4. Rikke Pedersen
  Rikke Pedersen siger:

  Hej.
  Forstår slet ikke du (Stefan) kunne spise så meget. Men synes det er flot du har taget skeen i den anden hånd. Tager virkelig hatten af, for de mennesker der får lavet en maveoperation. Jeg kan slet ikke selv overskue sådan èn selv. Kan ikke over skue ikke at kunne spise alm. mad resten af livet. Jeg vil hellere kæmpe uden og så svede som et svin!

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar