Debat TV3s “ekstremt fed – et år til at redde livet”

Jeg har oprettet en Facebook-side hvis nogen har spørgsmål, vil kommentere eller diskutere fremgangsmåden mht deltagernes vægttab i TV3s program “ekstremt fed – et år til at redde livet”. Du kan se den her

 

 

21 replies
 1. Henriette Vejlby
  Henriette Vejlby siger:

  Kære Katja fra Ekstremt fed.

  Jeg skal selv opereres i mavesækken, og håber at tabe mig rigtig meget.
  Synes du er mega modig, at du tør deltage i tv program.
  Pøj, pøj.
  Henriette

 2. Marianne Kasten
  Marianne Kasten siger:

  Hej Henrik ..

  Jeg har med stor forventning og glæde fulgt dine programmer på TV3. Jeg er dog nu ved at være lidt skuffet .. Alle deltagerne får en fedtoperation .. Er det den eneste vej frem .. Mit BMI er knap 35 .. og det jeg havde håbet at få ud af dine programmer er små tips som også kun bruges af mig til at tabe mig .. Synes det virker lidt tåbeligt at jeg skal tage 5 BMI point på for at bliver “passende” til en operation ..

  Kunne være dejligt med en person der ikke skal slankeopereres .. men som tager den “rigtige” vej ..kost og motion .. Du har lige sagt at Katja skal holde sig fra slik og søde sager .. Hvordan? .. Tips til at holde sig fra slik .. ikke viljestyrke … en slankeopereret får dumpning af slik og søde sager .. og er derfor et godt stykke i kampen mod trangen til søde sager .. Hvis du gerne vil ændre den danske overvægt .. også bare de fedes .. så put nogle flere tips til os der ikke kan / eller vil blive opereret ..

  • henrikduer
   henrikduer siger:

   Hej Marianne

   Det er absolut ikke den eneste vej frem med en operation, og som du vil se i et af de kommende afsnit, er der en person som fravælger operationen fordi det går så godt med vægttabet. Resultatet må være tæt på danmarks rekord i vægttab på et år -UDEN operation. Så jo det kan gudskelov lade sig gøre uden.

   Jeg er tilhænger af den individuelle tilgang til en person dvs at alle personer er forskellige og skal behandles sådan. Så hver person sin strategi men 6 ting er vigtige:
   1. Støtte og opbakning fra det nære netværk
   2. Opfølgning fra ovenstående og/eller en professionel
   3. Sæt realistiske mål med udgangspunkt i dig selv og dine ressourcer
   4. Tag tingene i dit tempo
   5. Forvent at du træder ved siden af
   6. Overvej psykolog da en træner/coach som f.eks. mig ikke kan fikse alting.

   mvh
   Henrik

 3. Camilla
  Camilla siger:

  Jeg forstår ikke at der ikke oplyses mere grundigt om risikoen ved fedme operationen, og hvor lidt man kan spise bagefter. i programmet fremstilles operationen som en lille nem ting, der bare skal overståes. Jeg synes det er synd, at fedme operation fremstilles som et let og smertefrit alternativ.

 4. Anonym
  Anonym siger:

  Enig, har fået en gastric bypass og der er så meget mere i det end det der vises i programmet, men det er vel fordi programmet ikke skal virke som en reklame for gastric bypass, eller afskrække nogen fra samme.
  Er glad for at jeg har fået det gjort, forløbet og resultatet indtil videre.

 5. Anneli
  Anneli siger:

  Er skuffet over hvor overfladisk programmet er samt at måley er at få deltagerne ned i vægt, nok til at få en operation. Der burde gøres meget mere opmærksom på de følger denne operation har, at det kun er symptombehandling, behovet for psykologhjælp samt alle de personer der “spiser sig igennem” deres bypass eller binding.

  Mere konkretisering af kosten samt træningen ville gavne den brede befolkning mere end operations festen.

  Øv bøv.

  • henrikduer
   henrikduer siger:

   Hvis det kan løfte dit humør, så bliver sæson 2 uden gastric bypass og med mere fokus på gode råd osv. Men der vil gå ting tabt når man vælger at vise et års kamp og udvikling på 43 min (ekskl. reklamer). Meningen med sæson 1 var ikke et “how to do it” program men mere af følge 12 personers udvikling i det vigtigste år i deres liv. Men det bliver der ændret på til sæson 2.

   Vh
   Henrik

 6. Anneli
  Anneli siger:

  Hej Henrik.

  Det løfter klart mit humør. Jeg arbejder nemlig med at trække det tunge læss (kost/slanke/trænings vejledning) til daglig og ved hvor stor effekt program som dette har på borgerens opfattelse om sundhed og hvad der skal til for at opnå det.

  Glæder mig til at se sæson 2.

  /Anneli

 7. Anonym
  Anonym siger:

  Det er en stor fornøjelse at se dine programmer, god og seriøs vejledning, uden at være “smart” ! det understreger bare at der er ingen “shortcuts” eller smarte tricks, det er en livsstil man vælger !
  Tak for nogle gode programmer :-)

 8. Helle klausen
  Helle klausen siger:

  Hejsa Henrik
  Jeg vil høre om du kunne tænke dig at hjælpe
  Mig.
  Jeg er 159 høj og vejer 103 kg og jeg vil gerne
  Ned på 75 kg.jeg er 48 år gammel
  Mvh Helle klausen
  Fra Odense c

 9. Henriette bjelke Jensen
  Henriette bjelke Jensen siger:

  Hej Henrik .
  Jeg er mor til et par tvillinger som er 18 år og vejer næsten 130 kg begge.
  Vil høre om du kan hjælpe dem, med at tabe sig. Det er et af deres største ønsker at tabe sig og det vil jeg godt hjælpe dem med. De har været på mange kure, men der er ikke noget der har hjulpet dem. Men jeg tror at de har brug for en der virkelig kan holde øje med dem og få dem på rette vej.
  Håber at høre fra dig og du kan hjælpe dem.
  M.v.h Henriette

 10. Nina
  Nina siger:

  Hej Henrik.

  Jeg så et afsnit i dag hvor du fik en til at komme og lave mad og der lavede de en erstatning for pasta og kødsovs med nogle grøntsager og tomatssovs. Er det en opskrift man kan få eller finde et sted?? :)

 11. Mette
  Mette siger:

  Hej Henrik Duer
  Jeg ville lige høre, om der bliver en sæson mere? Min 19-årige veninde kæmper med svær overvægt. Hun har prøvet mange kure, men aldrig fuldført det. Hun har et hjerte af guld og fortjener om nogle at gennemføre sin drøm, men hun mangler en til at give hende et ordentligt spark bagi. Jeg tror, at din hjælp ville kunne få hende op i gear, og en gang for alle kæmpe for den krop hun drømmer om. Hun bliver færdig i gymnasiet til sommer, hvorefter hun skal arbejde i mindst et år, så det ville være en oplagt mulighed.
  Krydser fingre.
  Mvh Mette

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar