9 gode råd til at få succes med din træning

Uanset om du er nybegynder eller erfaren, er der altid måder at forbedre din træning på. Her er 9 tips, der kan hjælpe dig med at nå dine mål og få mest muligt ud af din indsats. Hvis du kan du sætte et “hak” ud for hver af de 9 punkter, står du et godt sted med din træning.

 

 1. Sæt klare mål
  Vær ikke i tvivl om hvad du vil opnå. Definér præcist, hvad du ønsker at opnå med din træning. Uanset om det er vægttab, muskelopbygning eller forbedret kondition, hjælper klare mål med at holde dig fokuseret og motiveret.
 2. Lav en plan
  Overlad ikke din træning og dit mål til tilfældighederne. Planlæg dine træningspas i forvejen. Skab en ugentlig træningsrutine, der passer ind i din hverdag, så du nemt kan følge den.
 3. Start småt
  Mangel på tålmodighed er en udfordring for de fleste. Alle vil gerne være i form for 14 dage siden og ikke om tre måneder. Pas på med at nå det hele på den halve tid. Start roligt ud med og byg på gradvist. Det er meget nemmere at overskue i starten, og det skal det nok give resultater. Derudover reducerer en rolig progression risikoen for skader. Hold dig til planen selvom det kan være fristende at lave mere.
 4. Vær vedholdende
  Regelmæssighed er nøglen til succes. Jo mere kompromisløs du er på det punkt, desto bedre står du. Skip som udgangspunkt aldrig en træning. Lav hellere 25% af dit program, hvis det hjælper. Det er “farligt” at skippe en træning. Når man har skippet en træning, bliver det nemmere at skippe den næste osv.
 5. Varier din træning
  Variation i træningen øger motivationen. Stil dig selv spørgsmålet “hvordan kan jeg gøre min træning sjovere og mere spændende”? Man kan dog også variere for meget i forhold til, hvad ens mål er med træningen.
 6. Lyt til din krop
  Respektér kroppens signaler og tag hviledage, når det er nødvendigt. Overtræning kan føre til skader og udbrændthed. Hvile er en vigtig del af enhver træningsplan.
 7. Fokuser på teknik
  Korrekt teknik er afgørende for at undgå skader og maksimere effektiviteten af dine øvelser. Overvej at få en træner eller en erfaren ven til at hjælpe dig med den del.
 8. Spis sundt
  En balanceret kost er vigtig for at støtte din træning. Sørg for at få nok protein, kulhydrater og sunde fedtstoffer for at give din krop den energi og næring, den har brug for.
 9. Hold øje med fremskridtene
  Et gammel ordsprog siger “if you don’t keep score -its just practice”. Dokumenter derfor dine træningspas og resultater. Brug en træningsdagbog eller en app til at følge din udvikling, så du kan se, hvor langt du er kommet, og justere din træning efter behov.

God træning!

 

PSSST. Hvis du drømmer om at hjælpe andre med at komme i form, så er vores personlig træner uddannelse måske noget for dig. Den kan du læse mere om her