85 km cykling og en big mac menu

Nogen gange bliver jeg selv lidt overrasket, når jeg ser hvor meget, man skal lave for at forbrænde en stor big mac menu med det hele.

85 km cykling = Big Mac Menu
Da jeg i eftermiddags uploadede mine pulsdata, kunne jeg se ,at de ca. 85 km  jeg cyklede i løbet af man- og tirsdagen i roligt tempo (transport i forbindelse med jobbet) gav ca. 1600 kcal (kalorier) på kaloriekontoen. Jeg tænkte straks “herligt, så kan jeg spise lidt mere”:-) Men af en eller anden årsag blev jeg lidt “skræmt” og overrasket (burde ikke blive det) over at det svarede til ca. en stor big mac + stor pomfrittes og dip + stor milkshake. Det sætter tingene i relief og understreger at man virkelig skal være opmærksom på hvor tit der indtages junkfood – specielt hvis man er inaktiv.

Max 2000 kcal
Som inaktiv kvinde og mand er energibehovet hhv 2000 og 2500 kcal om dagen (generel tommelfingerregel). Hvis man i løbet af dagen spiser en stor Big Mac menu (med dårligt mæthedeffekt, næringsværdi osv) , er “kaloriekvoten” for dagen derfor næsten opbrugt. Med andre ord hvis man er inaktiv, så skal man være ops på sin kost da man nemt kommer i kalorieplus (=tage fedt på) . Dvs at der altså IKKE er “råd” til regelmæssig junkfood hvis vægten skal holdes stabil.

Hvor tit får du junkfood? 

2 replies
 1. Kenneth
  Kenneth siger:

  Hej Henrik.
  Skræmmende læsning! Det er dog ikke så tit, at jeg bestiller en milkshake med en BigMac menu. Det ville nok være lidt kaloriefrådseri!
  Vil dette sige, at man faktisk kan spise en BigMac menu om dagen uden at tage på, hvis man ikke spiser andet?
  Har du et overblik over, hvor langt man skal løbe for at forbrænde et BigMac?
  Mvh Kenneth

  • henrik Duer
   henrik Duer siger:

   Hej Kenneth

   Ja hvis du ikke får andet, så vil det som udgangspunkt give et vægttab – dog afhængig af vægt og fysisk aktivitetsniveau. Vejer du 50 kg og er sengeliggende vil en mcd-menu ikke give et vægttab og omvendt. Hvor langt du skal løbe er afhængig af din vægt og intensitet men 1 kcal x kg kropsvægt x km er en fin tommelfingerregel. Dvs mand på 80 kg skal løbe 1500 kcal/80 kg x 1 kcal/km= 18,75 km

   Vh
   Henrik

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar