5 vigtige råd til succes med “new year – new me”

Lige nu er tusindvis af danskerne i gang med at ændre deres livsstil, men desværre er det kun ganske få der lykkes på den lange bane. Hvis du vil øge sandsynligheden for succes er her fem vigtige råd:

#1 Vær realistisk.
Urealistiske mål øger risikoen for at komme bagud – og bagud er typisk skridtet før, at man giver op. Det er sjældent, at man giver op, når man er foran. Lav derfor et reality check på din tid og overskud for se om det matcher din plan. 

#2 Hav tålmodighed
En livsstilsændring tager altid længere tid end man regner med. Slut fred med tålmodigheden og accepter, at det er vigtigere at gå langsommere frem og lykkes end at køre frem med 100 km/t og brænde ud om 2-3 måneder.

#3 Lær af dine “fejl”.
At ændre livsstil er et mentalt spil. Det er dig i mod dig selv. For at lykkes skal du finde den strategi, der passer på netop dig, og den finder du kun ved at teste ting af og blive klogere. Ingen rammer plet fra dag 1. Vær ikke bange for at fejle. Øvelse gør mester, og det gælder i den grad også med livsstilsændringer.

#4 Forbered dig på modgang
Din motivation og ressourcer er ikke de samme året rundt – og det er dine udfordringer heller ikke. Der vil komme tidspunkter, hvor at du vil blive udfordret på disse, og når det sker, bliver det meget svært at følge den oprindelige plan og risikoen for at give op stiger. Hav derfor altid et udkast til plan b klar til svære tider. På den måde vil du være bedre forberedt og dermed have større chancer for at lykkes, når der kommer modgang. Accepter samtidig at det er ok at gå ned i “tempo”. Lidt fremgang er altid bedre end ingen/give op.

#5 Sæt dig selv op til succes
Kontroller omgivelserne ellers kontrollerer de dig. Spørg dig selv “hvordan kan jeg indrette min hverdag anderledes således at chancerne for succes øges”? Det gælder bl.a. mht. hvad du har tilgængeligt i hjemmet, bilen og på jobbet men også mht. hvem (ven, kollega, coach mv) og hvad (træningsudstyr, tøj osv.) der kan hjælpe.

Har du brug for professionel hjælp til dit vægttab? så klik her for at læse mere om, hvad vi/Henrik Duer  & Co kan tilbyde

Godt nytår