Sov godt – hvis du vil have succes med dit vægttab!

Hvis du gerne vil have succes med dit vægttab inklusiv efterfølgende vægtvedligeholdelse, skal du sove godt.

Skærmbillede 2015-01-25 kl. 19.02.08

Undervurder IKKE din søvn
En stor forhindring for et varigt vægttab er mangel på energi – herunder mangel på søvn. Mangel på søvn gør det sværere at tabe sig og øger mængden af det farlige fedt omkring vores organer. Trætheden går ud over lysten til at være fysisk aktiv og samtidig øger den sukkertrangen – og det er en rigtig dårlig kombination. Du snerrer desuden også mere af andre, din viljestyrke bliver mindre og din præstationsevne på jobbet bliver også dårligere. Det har vi vist alle prøvet.

Sådan sover du bedre
Der er en verden til forskel på, hvad man får ud af dagen, når man er frisk som en havørn i forhold til at være dødtræt. Det er en fantastisk fornemmelse at vågne med masser af energi. Det er ikke kun gavn og glæde for dig og dit vægttab men også for din omgivelser. Gør dig selv derfor en kæmpe tjeneste og få god nattesøvn!

Tips til en bedre søvn

  1. Ingen computer, mobiltelefoner og iPads i soveværelset.
  2. Skab et godt ”sove-miljø”. Fjern alt, hvad der kan distrahere f.eks. skarpt lys (stand by knapper fra tv og computer) og luft ud, inden du skal i seng.
  3. Undgå koffein om eftermiddagen og aften. Det kan nemlig tage op til 8 timer inden de opkvikkende effekter af er fuldt aftaget.
  4. Undgå alkohol, inden du skal i seng, da den gør søvnen mere overfladisk
  5. Lad være med at spise og drikke for meget for tæt på sengetid.
  6. Afsæt tid til at koble af og ”falde helt ned”, inden der skal soves. Lyt til noget musik, læs en bog eller flad ud foran flimmerkassen.
  7. Gå i seng på faste tidspunkter. Kroppen har et indre ur, og det fungerer bedst, hvis man holder et fast søvnmønster.
  8. For hård motion for tæt på sengetid kan også influere negativt på

Jeps, de råd kendte du nok godt i forvejen, men husk nu også at efterleve dem;-) Det er faktisk først fornyelig at jeg selv er begyndt at følge de 8 punkter på trods af at jeg længe har vidst bedre. Kan klart anbefales:-)

Så lang tid skal du sove
I gennemsnit sover de fleste omkring 7 timer, men søvnbehovet varierer fra person til person. Nogen har brug for mere og andre for mindre. Prøv dig frem.

Godnat og sov godt!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar